Logo Enmore

Premies

Blijf op de hoogte van de overheidspremies

foto premies

HOE ZIT DE VORK IN DE STEEL?

Energiebesparende maatregelen zijn hot, en daar hebben onder andere de vele premies voor gezorgd. Toch worden er steeds meer premies voor energiebesparende maatregelen afgeschaft. Denk maar aan de belastingsvermindering voor energiezuinige gasketels. Bovendien kwamen de groenestroomcertificaten onder vuur te liggen en werden deze verlaagd. Door het afschaffen of verminderen van zoveel premies zou je misschien gaan twijfelen of energiebesparende maatregelen nog wel interessant zijn.

Die twijfel is echter totaal ongegrond. De premies zijn misschien wel lager, maar energiebesparende maatregelen zorgen ervoor dat je energie gaat besparen. Daardoor zal niet alleen het milieu je dankbaar zijn, maar ook je portemonnee. Minder energieverbruik staat immers ook gelijk met een lagere energiefactuur. En de prijzen van brandstoffen stijgen steeds maar meer.

Door de opkomende economieën zoals Brazilië, Indië en China, zal de prijs van brandstoffen binnenkort voor de gemiddelde persoon onbetaalbaar worden. De toekomst zit dus in energiebesparingen en het zelf opwekken van energie.

Lees hieronder verder om te ontdekken welke premies er momenteel nog lopen.

ACTUELE PREMIES

Niet alle premies zijn bovendien afgeschaft, er zijn nog steeds zeer interessante premies voor onder andere spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen en zonnepanelen.

Voor een overzicht welke premies in jouw specifiek geval van toepassing zijn, kan je een kijkje nemen op onderstaande site:

www.energiesparen.be/subsidies/subsidiemodule

Kan je niet uit aan al de premies, contacteer dan Enmore. Onze energiedeskundigen komen gratis ter plaatse, om je meer uitleg te geven over de verschillende premies die bij jou van toepassing zijn.

 

Een energieaudit van je woning of onderneming?

Audits

Ontdek via een  audit hoeveel u kan besparen op uw energiefactuur.

Zonnepanelen

Nog steeds erg rendabel om te installeren. Wij selecteren voor u de beste prijs-kwaliteit.

Zonneboilers

Verwarming van sanitair, douches, enz. kan perfect verlopen via het plaatsen van een zonneboiler.

Isolatie

Een eerste belangrijke stap in het energiezuinig maken van uw woning is een goede isolatie.

Warmtepompen

Haal maar liefst 80% van de nodige warmte gratis uit de aarde, het water of de lucht.